Patrick de Vries Schilderwerk en Klein Onderhoud        SWENKO

Slagzin/motto @@@@@

Onderhoud schilderwerk

Als je geschilderd houtwerk regelmatig controleert ontdek je beschadigingen of verval op tijd. Het schilderwerk kan dan hersteld worden of er kunnen voorzorgsmaatregelen getroffen worden om verdere schade te voorkomen (houtrot bijvoorbeeld). 

Wanneer is het tijd je schilderwerk een onderhoudsbeurt te geven?

Elk voor- en najaar is een goed moment om het schilderwerk van je huis te controleren. De onderkant van hout en multiplex, houten kozijnen en de overgang tussen staand en liggend houtwerk zijn onder andere onderhoudsgevoelige plekken. Maak kozijnen ruim vrij als deze op zand of tegelwerk rusten. Of schilderwerk aan een onderhoudsbeurt toe is kun je zien aan barsten in de verflaag, als de verf niet goed meer hecht of poedert. Signaleer je dit, dan is het tijd om dit te (laten) herstellen. Vanzelfsprekend valt dit ook onder mijn dienstenpakket. Op verzoek kom ik langs om te inventariseren wat er allemaal nodig is. 

Goed onderhouden schilderwerk voorkomt houtrot.

Met een schilderbeurt voorkom je achterstallig onderhoud met schade, zoals houtrot, als gevolg. Een goede verflaag beschermt het hout. Daarnaast ziet je woning er dan ook weer pico bello uit. 

Goed onderhouden binnenschilderwerk verlengt de levensduur van houten kozijnen of plaatmateriaal aan de buitenkant van je huis. Het voorkomt het doordringen van vocht dat door het hout wordt opgenomen.  Onder deze vochtige omstandigheden groeien schimmels die het hout aantasten. Uiteindelijk kan dit houtrot en lekkages tot gevolg hebben. Je constateert houtrot door op het hout te drukken, het voelt dan zacht aan. Als er eenmaal houtrot in een kozijn zit moet vaak het kozijn deels of geheel vervangen worden. Preventief onderhoud helpt dit te voorkomen.

Periodiek onderhoud schilderwerk.

De staat van het houtwerk blijft optimaal met periodiek onderhoud. Nadat het houtwerk goed geschilderd is moet het regelmatig gereinigd worden zodat vuil zich niet kan hechten en het niet kan doordringen in het hout. Het voor- en najaar zijn bij uitstek geschikt, bijvoorbeeld als de ramen worden gelapt. Schoon houtwerk zorgt voor een langere levensduur van de verflaag en daarmee een langdurige bescherming van het houtwerk. Gebruik een zachte doek en een neutrale allesreiniger. Spoel na met water zonder toevoegingen zodat ook de zeepresten verwijderd zijn.

E-mailen
Bellen
Info