Patrick de Vries Schilderwerk en Klein Onderhoud        SWENKO

Slagzin/motto @@@@@

Lak- en verfsoorten

Houtlak:

De keuze van de juiste lak wordt vooral bepaald door de plaats waar het wordt gebruikt. Nadat lak op terpentinebasis (ook wel alkyd genoemd) voor professioneel gebruik binnen verboden werd werd deze vervangen door lak op waterbasis.

Lak op waterbasis geurt minder en droogt sneller. Op plekken waar geen daglicht binnen komt behoudt het langer de oorspronkelijke kleur (Lichtgekleurde lak op terpentinebasis vergeelt). 

Buiten wordt gewerkt met lak op terpentinebasis. Weersinvloeden hebben minder grip.

Beide varianten zijn leverbaar met een matte uitstraling, zijdeglans of hoogglans. Deze keuze is vooral subjectief al heeft hoogglans buitenshuis de voorkeur.

Om aanspraak te kunnen maken op mijn garantievoorwaarden die gelden voor buiten schilderwerk en om het eindresultaat in overeenstemming te brengen met mijn eigen kwaliteitseisen werk ik buiten uitsluitend met hoogglans lak. Het is harder, kan beter tegen de wisselende weersomstandigheden, is minder kwetsbaar voor zonlicht en beter reinigbaar.

De kleurkeuze voor buitenschilderwerk bepaalt mede de onderhoudsfrequentie. Donkere kleuren zijn vatbaarder voor de sterk wisselende temperaturen van zonlicht. Daarnaast hebben donkete kleuren die blootstaan aan veel zonlicht de neiging na enkele jaren te bleken. Dit komt tot uitdrukking in de duurzaamheid. Het werk moet frequenter op kwaliteit worden beoordeeld en eerder worden bijgewerkt of vervangen.

Muurverf:

Ook in het geval van muurverf bepaalt de locatie de keuze.

Voor binnen en buiten worden verschillende verfsoorten gebruikt die met name in prijs uitgedrukt sterk verschillen.
Binnen speelt de schrobklasse een rol. Aan muurverf in de keuken stel je hogere schrobeisen dan aan muurverf in een slaapkamer of woonkamer. In overleg wordt de keuze bepaald. Doorgaans kunt u kiezen uit een matte of een satijn uitstraling.


E-mailen
Bellen
Info